Proizvodnja

Proizvodnja

V družbi EKO papir smo z močnim naložbenim ciklom v zadnjih letih obnovili celoten strojni park v svojim dveh ključnih proizvodnih programih. Tako lahko svojim kupcem zagotavljamo vrhunsko kakovost proizvodov. Novi stroji imajo tudi višjo produktivnost in manjše število okvar, zato lahko dosegamo odlične cene in ponujamo vrhunsko storitev s upoštevanjem vseh dogovorjenih rokov.

Pri vrečkah z ročaji uporabljamo stroje japonskega proizvajalca NLI in večina strojev je starih 2 leti ali manj. Naše kapacitete se nenehno povečujejo in so trenutno okoli 200 milijonov vrečk letno.

Pri ravnih vrečkah uporabljamo stroje turškega proizvajalca Somtas. Po požaru leta 2019 so praktično vsi stroji, ki jih uporabljamo, stari eno leto ali manj. Naša letna kapaciteta je okoli 500 milijonov vrečk.

Kupcem ponujamo tudi druge programe, ki si jih lahko ogledate tukaj. Naša celotna letna kapaciteta je okoli 800 milijonov vrečk in bo v naslednjih letih predvidoma presegla eno milijardo. Kljub hitri rasti naših proizvodnih kapacitet se trudimo ohranjati visoko raven prilagodljivosti proizvodnje ter se s tem kar najbolj približati zahtevam velikih in malih kupcev.

Prvovrstne surovine

V proizvodnji uporabljamo materiale izbranih, kakovostnih dobaviteljev, ki so na podlagi sodelovanja postali dolgoletni partnerji. Za vsako vrsto papirja uporabljamo manjše število zanesljivih dobaviteljev, tako da lahko kupcem zagotovimo dobro ceno in vrhunsko kakovost. V proizvodnji uporabljamo papir iz preverjenih virov, kar jamčimo s certifikati. Za vse vrste papirja, ki se uporabljajo, imamo vse certifikate, ki so potrebni za varno pakiranje proizvodov, ki so v stiku z živilskimi proizvodi.

Tisk opravljamo z barvami na vodni osnovi, kar jamči varnost izdelkov, ki se uporabljajo skupaj z živilskimi proizvodi. Z visoko kakovostjo barv in računalniško mešalnico lahko kupcem zagotavljamo celoten razpon barv, s katerim jamčimo kakovost in točen razpon barv, ki jih je izbral kupec.

Pri lepilih smo posebno pozorni na njihovo kakovost in varnost pri uporabi. V uporabi so le preverjena lepila s certifikati, ki so odobrena za uporabo v živilski industriji.

Tisk

Zagotavljamo storitve tiskanja s stroji uglednih proizvajalcev – Uteco, W&H. Kupcem omogočamo tisk z do 6 barv v fleksografski (flexo) tehnologiji. Da bi zagotovili natančnost pri tisku, uporabljamo stroj za montiranje klišeja. Kliše za tisk pripravimo s procesom CTP (od računalnika do plošče) – pri tem je ločljivost 30 linij/cm za nosilne vrečke z ročajem, za ravne vrečke pa 22 linij/cm. Pri tisku vedno uporabljamo barve na osnovi vode, ki niso strupene in škodljive za zdravje in ki zagotavljajo varnost pri uporabi živilskih proizvodov. S samodejno računalniško mešanico barv zagotavljamo skladnost uporabljenih barv z lestvico Pantone in RAL. Z nenehnim nadzorom proizvodnje vsak dan poskušamo izboljšati kakovost tiska. Vsak odtis preverimo z vizualnim pregledom in spektrofotometrom, da bi tako zagotovili nenehno kakovost odtisov.

Logistika

Pri dostavi proizvodov svojim kupcem sodelujemo z lokalnimi in regionalnimi logističnimi partnerji. Manjše pakete dostavljamo tudi z lastnimi dostavnimi vozili. Dolgoletno sodelovanje z našimi partnerji je jamstvo, da lahko kupcem po celotni Evropi zagotavljamo točno, hitro in kakovostno dostavo svojih produktov.